korisnik083@socskrb.hr

Psihosocijalna podrška

Prava u sustavu socijalne skrbi

Psihosocijalna podrška je socijalna usluga koja podrazumijeva  rehabilitaciju koja potiče razvoj  kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih ili socijalnih vještina korisnika. Priznaje se djetetu s teškoćama u razvoju odrasloj osobi s invaliditetom, ovisniku, žrtvi obiteljskog nasilja  te svim drugim osobama u potrebi, prema procijeni stručnog tima centra za socijalnu skrb.

Psihosocijalna podrška može se pružati individualno ili grupno, a može je pružati dom socijalne skrbi, centar za pružanje usluga u zajednici i drugi pružatelji usluga po Zakonu o socijalnoj skrbi. Pruža se u obitelji korisnika odnosno udomiteljskoj obitelji do pet sati tjedno  ili kod pružatelja usluga do šest sati tjedno, a ne više od dva sata dnevno.

Centar za socijalnu skrb priznaje pravo na uslugu psihosocijalne podrške na temelju prethodno pribavljenog mišljenja pružatelja usluga o vrsti, trajanju i učestalosti usluge.

Zahtjev za priznavanje prava na socijalne usluge djetetu s teškoćama u razvoju
PREUZIMANJE ZAHTJEVA
Pravila privatnosti
Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.
Youtube
Pristanak za pregled sadržaja - Youtube
Vimeo
Pristanak za pregled sadržaja - Vimeo
Google Maps
Pristanak za pregled sadržaja - Google
Spotify
Pristanak za pregled sadržaja - Spotify
Sound Cloud
Pristanak za pregled sadržaja - Sound
Skip to content